Путин прогласи четири украински провинции за дел од Русија

by Fokus

Русија прогласи четири украински провинции за дел од Руската Федерација, изјави претседателот Владимир Путин.

Рускиот претседател нагласи дека „луѓето од окупираните региони во Украина се наши граѓани засекогаш

Поврзани новости