Пуштен во употреба новиот студентски дом на универзитетот ФОН

by Фокус

Универзитетот ФОН синоќа со свечен прием го пушти во употреба ново-изградениот студентски дом на површина од 20.000 метри квадратни, со капацитет за 500 студенти.

1929003_10154769251727699_1541975593987392959_n

Студентскиот дом има 150 апартмани, наменски заеднички простор, библиотеки, читални, фитнес центри и свој посебен ресторан за исхрана на студентите.

„Овој студентски дом отвара нови врати на глобализација во Македонија истовремено е можност за новите студенти да студираат по светски образовен концепт по врвни стандарди. Сметаме дека со заокружувањето на овој мултифункционален концепт е клучот на квалитетното образование на 21 век“, велат од ФОН.

12400715_10154769233157699_7430530756246845436_n12801562_10154769232977699_1785193458110673799_n1484243_10154769233562699_981412497788724251_n947344_10154769232852699_4446823514734186_n1208610_10154769222142699_8921498699406201871_n230332_10154769221842699_6762550951000334686_n1511364_10154769229702699_3555356076695819907_n1934402_10154769231212699_923030540247928326_n

 

Поврзани новости