ПЦЕР: Пензиите не се покачуваат, туку тоа е законско усогласување

by fokus 15:12
15:12

Пензиите не се зголемени како што кажува Диме Спасов зашто тоа зголемување се пари на пензионерите, кои им следуваат по закон, реагираат денеска од ПЦЕР.

-Според законот два пати во годината министерството за труд и социјала е должно да направи усогласување на пензиите,и тоа во јануари и во јуни.Тоа значи дека во текот на изминатите 10 години пензиите се усоласувале 20 пати. Спасов направил 3 до 4 пати усогласување, а парите од останатите усогласувања се прикажуваат како зголемувања дадени од власта. Кој кого лаже? Сега е укинато усогласувањето,а со пари предвидени за усогласување се зголемуваат пензиите од ноември. Тоа е лага на која треба да реагираат пензионерите,по 11 декември по победата ќе докажеме дека сите зголемувања на пензиите се чиста манипулација, се вели во соопштението на ПЦЕР.

- Advertisements -

Лидерот на ПЦЕР, Самка Ибраимовски го повика Диме Спасов на тв дуел за да видат јавноста и пензионерите кој е во право.

 

Поврзани новости