ПЦЕР: Изборите ќе се одложат за септември

by Фокус 09:18
09:18

Партијата за целосна еманципација на ромите ПЦЕР нагласува спикерот Трајко Вељаноски ќе мора да закаже седница и да ги повика пратениците да ги одложат изборите, бидејќи се уште му трае мандатот.

Според партијата на Самка Ибраимовски, тие ќе донесат одлука за одложување на изборите и ќе се утврди нов датум за избори на 4 или 11 септември.

Од таму додаваат дека до изборите ќе продолжи работата за да се заврши целосно договорот од Пржино.

Поврзани новости