Први пратенички прашања на опозицијата

by Фокус 09:47
09:47

На денешната седница на Собранието на чиј дневен ред се пратеничките прашања опозицијата премиерно ќе има можност да ги праша премиерот и министрите за актуелни теми.

Седницата е закажана за 11 часот. Иако опозицијата долго време не беше во парламентот, пратениците на мнозинството секој месец самите си ги прашуваа министрите сопартијци. Денеска ќе биде поинаку оти прашањата на опозицијата ќе бидат потешки и покомплицирни за одговор.

- Advertisements -

Поврзани новости