Прв бран санкции за Македонија од ЕУ

by fokus 10:35
10:35

Политичката криза ги донесе првите санкции за Македонија од Европската Унија.

Европската комисија одлучи да суспендира 27,1 милион евра, финансиска помош која државата требаше да ја добие преку ИПА фондовите, јави Алсат ТВ.

За преостанатите 50 милиони евра од ИПА, дополнително ќе се разговара.

Санкциите следат како одговор на недостатокот од политичка волја за реализирање на Пржинскиот договор.

Владини извори веќе потврдиле дека се известени за санкциите,  но не сакале да го коментираат износот.

Поврзани новости