Протестот започна: Ограбената толпа доаѓа

by Фокус 18:08
18:08

Нов ден протести од „Шарената револуција“. Денеска во фокусот е расипничното трошење на народните пари, а во овие моменти граѓаните се движат кон Собранието.

Не чело на колоната е платно на кое е испишано „Трошите за чоколади, а ние немаме ни за леб“. Вакво нешто кажа вицепремиерот Ставрески во една од „бомбите“, каде што рече „Трошиме за чоколади, а немаме ни за леб. Ние сме лудаци“.

Во првите редови на колоната демонстрантите има и транспарент на кој пишува „Ограбената толпа доаѓа“.

sobb

Поврзани новости