Протестот се пресели пред Јавното обвинителство

by Фокус

Полицајци поставуваат кордони на крстосниците околу парламентот за да спречат собир на граѓани.  Тоа го прават на крстосницата кај Црвен крст каде се пренасочуваат возилата и не се дозволува сообраќај низ улицата пред Собранието.

11212355_10206044060728171_1114819431_n

11255135_10206044056128056_1647228017_n

Истото се случува и на другите околни крстосници. Како што се спречува обидот на граѓаните да се собираат пред Владата, денеска тоа се прави и кај Собранието. Иста е сликата и кај Владата. Со оглед дека е спречено движењето на демонстрантите тие мораа да се упатат кон Јавното обвинителството. Таму сега го изразуваат својот револт и бараат оставка од министерката Јанкуловска.

Со познатиот извик „Нема правда нема мир“ насобраните граѓани и попладнево негодуваат со постапките на власта, особено со криење информации за убиството на Мартин Нешковски.

Поврзани новости