Протест во Истанбул против резултатите од референдумот ВИДЕО

by fokus

Откако Ердоган прогласи победа на референдумот во Турција, голем број граѓани со тропање по тенџериња и садови во Истанбул изразија незадоволство од изгласаните уставни измени според кои претседателот станува апсолутен владетел.

https://www.youtube.com/watch?v=C99bBuPgeaQ

 

Поврзани новости