Професорот Савески: Подготвуваме штрајк и ФОН ми даде отказ!

by Фокус

Денес мене, како претседател на синдикатот на ФОН и организатор на штрајкот, спротивно на законот, ми дадоа отказ, напиша професорот Здравко Савевски на неговиот фејсбук-профил

– На ФОН последната исплатена плата е за јануари, а се должат хонорари од јули 2013, повеќе од една година! Така што, многу не загубив со отказот. Ама, за тоа што ми дадоа отказ спротивно на законот, газдите на ФОН ќе добијат тужба на суд – вели Савевски.

Од универзитетот за „Фокус“ најавија дека утре ќе дадат образложение за отказот на професорот од Факултет за политички науки и дипломатија.

Поврзани новости