Професорот Калајџиев повикан на разговор во полиција

by Фокус

Професорот на УКИМ и претседател на Хелсиншкиот комитет за човеки права, Гордан Калајџиев, утрово бил повикан на информативен разговор во полициска страница. Официјални информации нема, но се претпоставува дека е повикан поради фрлањето боја за време на протестите од Шарената револуција.

Неколкумина учесници на овие демонстрации веќе подолго време се во куќен притвор, а на дел од нив им беа изречени условни затворски казни.