Дел од професорите формираа контрапленум

by Fokus 17:29
17:29

Виктор Камиловски, Тања Каракамишева, Родна Живковска, Аце Миленковски, Саво Климовски, Љубиша Георгиевски, Јелена Лужина се дел од групата професори потпишани на иницијативата за поддршка на државниот испит, а во истата група влегуваат 200 професори, кои ги поддржуваат владините реформи во високото образование.

Според неофицијални информации на „Фокус“, претседателот на Советот на општина Аеродром од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Виктор Камиловски одел на скопските клиники и барал поддршка за воведување на државниот испит и новите законски измени. „Фокус“ се потруди да стапи во контакт со доктор Камиловски, но тој не одговараше на нашите телефонски повици.

- Advertisements -

Оваа неформална група на професори се нарекува Граѓанска иницијатива за поддршка на знаењето во високото образование, која има сосема спротивен став од другата професорка група која е против државниот испит и која се организира во инцијативата Професорски пленум.

Порталот „Прес 24“ денеска ги објави ставовите на овие 200 професори, кои им даваат поддршка на новите реформи во високото образование.

Поврзани новости