Проект на ВМРО-ДПМНЕ: Мапа на криминал

by Фокус 10:12
10:12

Во поглавјето „Превенција и грижа за сите граѓани“ во изборната програма на ВМРО-ДПМНЕ, „Проверено“ владејачката партија предвидува таканаречен проект „Мапа на криминал“.

„Настаните од дневните билтени ќе се внесуваат на мапа преку која граѓаните ќе можат да добиваат информации за тоа кои се најчестите прекршувања на законот во нивното опкружување и на која територија најчесто се случуваат кривични дела и прекршоци“, предвидува програмата, а рокот за имплементација на овој проект е до крајот на оваа година.

- Advertisements -

Mapa na kriminalot

Поврзани новости