Продолжува судењето против Богоевски, кој тврдеше дека двајца функционери на ДУИ примиле мито од „Маѓар Телеком“ од по 2,5 милиони евра

by Fokus 08:59
08:59

Денеска продолжува судењето за клевета против екс-разузнавачот, Слободан Богоевски, поднесена од страна на Али Ахмети и Муса Џафери.

Проблем за Судот е тоа што не може да се утврди надлежноста на предметот бидејќи екс-разузнавачот, Богоевски изјавата за Маѓар Телеком ја дал за потребите на Судот во Америка. Сега треба да се разгледаат основите на тужба поднесена од партиските функционери на ДУИ, но и страната на одбраната која тврди дека Богоевски исказот го дал за потребите на друг суд.

- Advertising -

Во август 2015та година, СЕК го отвори за јавноста исказот на Богоевски даден во рамки на постапката која се води против тројцата поранешни менаџери на „Маѓар Телеком“, Елек Штрауб, Андраш Балог и Тамаш Марваи пред судот во Њујорк. Според објавеното, Богоевски тврди дека двајцата високи функционери на ДУИ примиле мито од „Маѓар Телеком“ од по 2,5 милиони евра.

Поврзани новости