Продолжува седницата на ДИК, ќе се отвора гласачка кутија

by fokus 18:36
18:36

По пауза од еден час, продолжува маратонската седница во Државната изборна комисија, на која се одлучува по поднесените приговори за изборните резултати од СДСМ и албанската партија БЕСА.

Досега, само еден приговор е прифатен да се разгледува од вкупно осум коишто ги поднесе БЕСА.

- Advertisements -

За тој приговор, членовите на ДИК едногласно решија да ги задолжат стручните служби да ја донесе гласачката кутија од конкретното избирачкото место, како и да се повика изборната комисија.

Претставниците на избирачкиот одбор и на општинската изборна комисија ќе треба јавно да сведочат и да присуствуваат на отворањето на гласачката кутија, на којашто се однесува приговорот.

После тоа, ДИК треба да одлучува за приговорите на СДСМ.

Поврзани новости