Пристигна германскиот извештај за пожарот во тетовската болница

by fokus 15:35
15:35

По четири месеци чекање, пристигна извештајот од германските експерти, кои дадоа свое мислење како настанал пожарот во тетовската модуларна болница.

„До Основното јавно обвинителство Тетово пристигна извештајот од вештачењето што преку меѓународна правна помош беше побарано од германските експерти. Откако ќе биде преведен извештајот, наодите ќе бидат детално анализирани во корелација со другите прибрани докази во предметот, по што ќе биде донесена јавнообвинителска одлука“, велат од обвинителството.

Поврзани новости