ПРЕЗЕМТЕ БЕСПЛАТНИ 50 ЕВРА и тргувајте со акциите на BMW

by fokus 07:00
07:00

BMW групацијата постана еден од најдобрите произведувачи на автомобили во светот, а до 2019. се очекува просечната стапка на продажба да биде 2,27%.

FXLider на сите читатели на Фокус им дава бесплатни 50€ за тргување со цената на акцијата на BMW на светска берза.

Бесплатните 50€ за тргување можете да ги превземете овде.

Нови модели на електричен погон

untitled

Имајќи во предвид дека сегментот на електрични возила и конкуренцијата стануваат се појаки, БМВ настојува да ги убрза работите и на тоа поле  на ширење на своите понуди на возила.Покрај И3 моделот кој е планиран за 2018 година  новиот електричен модел, вкључува и  МИНИ серија 3и X4 SUV.

Благодарение на нив, компанијата во првата половина на оваа година забележа раст во продажбата на електричи возила за 87%. Продажбата на компактниот модел X1 SUV порасна за 62%. Исто така, Агенцијата за заштита на животната средина во САД, по опсежните испитувања, во август го одобри новиот модел (BMW AG) на нивниот пазар.

Бесплатните 50 ЕВРА за тргување со цената на акциите на BMW можете да ги преземете овде.

Rolls Royce Vision Next 100

untitled

Очекувањата се големи  и од продажбата на Ролс Ројс, кој е во сопственост на компанијата BMW. Слично како и самиот BMW , преставен  е и футуристичкиот концепт на возилото VISION NEXT, 100. Тој модел би требало да биде изразито голем,од надворешната страна да личи на јахта, а од внатре да е луксуз кој е тешко да се замисли.

Бесплатните 50 ЕВРА за тргување со цената на акциите на BMW можете да ги преземете овде.

Бизнис резултати на BMW

untitled

Финансиски гледано, компанијата BMW стои се подобро. На почетокот на годината, објавено е дека трендот на рекордна продажба во 2015 година, се продолжува и во оваа година. Продажбата расте од квартал во квартал.

Во вториот квартал заработката од продажба во однос на истиот квартал од претходната година порасна од 2.53 на 2.73 милијарди евра или 8%. За оваа година се очекува приходот од продажба достигна 93.92 милијарди евра што е повеќе од 1.3% во однос на претходната година. До 2019 се очекува просечната стапка на раст да биде 2.27%. Бепслатните 50 евра за тргување со цената на акциите на BMW можете да ги превземете тука.

Бесплатните 50 ЕВРА за тргување со цената на акциите на BMW можете да ги преземете овде.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости