ПРЕЗЕМЕТЕ БЕСПЛАТНИ 50 ЕВРА и тргувајте со акциите на Burberry

by fokus 07:00
07:00

Од почетокот на 2016 година, цените на акциите на популарната  британска модна компанија Burberry, пораснаа за 26%. Како што наведува извршниот директор Марко Гобети, Burberry ја очекува светла иднина. Инаку овој менаџер е врвен познавач на луксузната индустрија, и тој има работено на слични позиции и за Moschino, Givenchy i Céline.

FXLider на сите читатели на Фокус, им доделува бесплатни 50€ за тргување со цената на акциите Burberry на светската берза.

Бесплатни  50 евра за тргување можете да ги преземете овде.

Нова стратегија на Burberry

untitled

 

Движејки се во правец на подобро позиционирање на пазарот, компанијата неодамна објави програм за смалување на трошоците од 100 милиони фунти. Во месец февруари, Burberry најави дека наместо четири пати годишно, своите клучни модни случувања ќе ги организира два пати годишно. Применувајќи го принципот “see now, buy now”, или “што видиш, купи одма”,робата прикажана на ревиите, моментално ќе биде расположлива на потрошувачите, како online така и по продавниците. Ваквиот модел на продажба, кој силната конкуренција вече го применува, има за цел да го капитализира првиот, најсилен впечаток на потрошувачите.

Бесплатните 50 евра за тргување со  цената на акциите на Burberry можете да ги преземете тука.

Резултати од работењето на Burberry 

untitled

Благодарение на слабеењето на фунтата во однос на другите валути, производите на оваа модна куќа, која е пред сеориентирана кон извоз, станаа подостапни на потрошувачите ширум светот. Иако компанијата имаше извесни потешкотии во последните пет години, најмногу поради намалената потрошувачка во Кина, растот на приходот е значаен, а стапката на профитабилност двоцифрена.  Дури во оваа година, тешка за индустриската луксузна роба, компанијата успева да одржи ниво на солидно ниво на продажба на прозводите.

Се очекува едноцифрен раст на приходите од продажба, но и подобрување на показателите за профитабилност во втората половина на 2016 година.

Бесплатните 50 евра за тргување со  цената на акциите на Burberry можете да ги преземете тука.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости