ПРЕЗЕМЕТЕ БЕСПЛАТНИ 50 ЕВРА и тргувајте со акциите на Ауди

by fokus 07:00
07:00

Од фебруари 2016 година, акциите на Volkswagen (во чиј состав е и Ауди) пораснаа околу 24%, воглавно на поради убедувањето дека компанијата конечно го поврати својот стар углед, кој во 2015 година беше нестабилен.

FXLider, на своите читатели на Фокус дава бесплатни 50 EUR за тргување со цените на акциите на Ауди на светската берза.

- Advertisements -

Бесплатни 50 EUR за тргување можете да ги превземете тука.

Кобна 2015 година

untitled

Летото 2015 година Volkswagen со право беше оптужен дека намерно го подесил софтверот во своите TDI мотори со цел да ги помине тестовите за емисија на издувни гасови на Американската агенција за заштита на животна средина. Веднаш потоа, Volkswagen повлече 482 000 од своите возила во САД. Освен тоа, се очекуваше дека скоро 11 милиони возила низ светот тргнаа по истиот пат без враќање. Бројни учесници на пазарот, сосема очекувано бараа да се ослободат од акциите на оваа Германска компанија, па затоа цената на таа акција падна за околу 44%. Беше неминовно дека менаџментот на компанијата треба да преземе нешто.

Во Септември 2015 година, Volkswagen го именуваше Матијас Милер, главниот директор на Порше за нов извршен директор на компанијата која на свој грб ја превзема задачата да ја врати довербата во Германскиот гигант.

Бесплатните 50 EUR за тргување со цената на акциите на Ауди можете да ги превземе тука.

Година дена покасно и големото враќање

untitled

Една година подоцна, Wolksvagen сеуште не е мртов. Напротив, оваа групација јакне и ги подига стандардите на своите модели. За купувачите од Кина, во подготовка е модел Fideon  топ класа седан со умерено луксузни карактеристики. Веќе подготвен за масовно производство, овој модел го движи мотор од 300 коњски сили, со зафатнинна од 3000 кубика, турбо со шест цилиндри во V распоред. Со своите димензии го надминува моделот Passat. Почетната цена на овојмодел е околу 53.000 долари. Проценките се дека годишно помеѓу 1000-2000 возила ќе бидат продадени. Интересно е тоа што овој модел најверојатно ќе биде директна конкуренција на Audi, сестринскиот модел на Wolksvagen.

Бесплатните 50 EUR за тргување со цената на акциите на Ауди можете да ги превземе тука.

Audi E-Tron

untitled

Од друга страна, конструкторите на Volkswagen брендот – Ауди не се откажуваат. За 2018 година во пoдготовка е SUV модел кој ќе биде прво електрично возило по име „e-tron“ чиј концепт беше осмислен уште 2009 година. Ауди настојува да ја прошири понудата во сегментот на електрични автомобили и со тоа да ги задоволат потребите на поширокиот круг на потрошувачи. Сето ова се случува во текот на настојувањето и ветувањето на раководството на Volkswagen и Audi да се стопира понатамошно производство на некои постабилни модели и ресурсите да се пренасочат на сегментот возила на електричен погон.

Бесплатните 50 EUR за тргување со цената на акциите на Ауди можете да ги превземете тука.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости