ПРЕЗЕМЕТЕ БЕСПЛАТНИ 50 ЕВРА и тргувајте со акциите на Алибаба од дома

by fokus

Од почетокот на минатата година до октомври, цената на акциите на Алибаба се зголеми над 30%.

FXLider, на сите читатели на Фокус дава бесплатни 50 ЕВРА за тргување со цената на акциите на Алибаба (таканаречени CFD), на светската берза, единствената берза на која можете да тргувате и кога цените растат, но и кога цените паѓаат.

Бесплатни 50 ЕВРА за тргување со цената на акциите на Алибаба можете да превземете овде.

На горниот линк можете да ги погледнете правилата и условите.

Излегување на берза

Алибаба е основана 1999 година, а во септември 2014 година е спроведена најголемата иницијална јавна понуда на акциите на Њујоршката берза, со што огромната кинеска компанија стана глобален играч. Алибаба се постави како водечки медиум за елетронска трговија не само во Кина и Азија, туку и како претендент на големиот пазар во Русија, Бразил, Шпанија итн. со цел да дистрибутира кинески и други производи низ целиот свет.

Бесплатни 50 ЕВРА за тргување со цената на акциите на Алибаба можете да превземете овде.

На горниот линк можете да ги погледнете правилата и условите.

Раст на приходите

Со намера и во САД да превземе поголем дел од колачот, Алибаба преку Алиекспрес има уште поголеми планови. Електронската трговија во Кина минатата година забележа раст од 33%. Се чини дека можностите за раст на компаниите во Кина се далеку од исцрпени. Оваа компанија во континуитет бележи двоцифрени стапки на раст на приходите, а во вториот квартал од 2016 година е остварен раст од 55%, што вкупно за првата половина од оваа година го прави најголемиот раст во последните две години.

Бесплатни 50 ЕВРА за тргување со цената на акциите на Алибаба можете да превземете овде.

На горниот линк можете да ги погледнете правилата и условите.

Алибаба и Доналд Трамп

Од почетокот на минатата година до октомври цената на акциите на Алибаба порасна за 30%. После американските претседателски избори, акциите на Алибаба се во опаѓачки тренд за разлика од остатокот на пазарот. Предизборната реторика на Доналд Трамп во правец на поголем протекционизам на САД, посебно во однос на Кина, влијаеше на слабеење на интересот на инвеститорите за акциите на Алибаба. Таа состојба траеше се до крајот на декември. Меѓутоа падот е стопиран и се чини дека кинескиот гигант повторно е на крила на иницијатива на својот главен визионер, Џек Маа. Тој пред некој ден се состана со идниот претседател на САД со намера да му ги каже економските планови за идниот раст.

Бесплатни 50 ЕВРА за тргување со цената на акциите на Алибаба можете да превземете овде.

На горниот линк можете да ги погледнете правилата и условите.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости