Превземете БЕСПЛАТНИ 50€ и тргувајте со акциите на овие футуристички компании

by fokus

Од почетокот на февруари до денес, цената на акцијата на Tesla Motors порасна преку 50%.

FXLider, на читателите на порталот fokus.mk им дава бесплатни 50€ за тргување со цената на акциите на Tesla Motorsa на светската берза.

Бесплатните 50€ за тргување можете да ги превземете овде.

Tesla Motors неодамна во Кина го лансираше Model X75D, како последен во линијата од Модели X. Планот на компанијата е да оствари силно присуство во овој регион каде побарувачката за луксузни електрични автомобили се повеќе расте. Разликата во цените на пазарите во Кина и Америка не ја намали побаривачката.Model X 75D во Кина ќе лини дури $125,630, иако во Америка неговата цена е $83,000. Цената во Кина е значително поголемо од било каде во светот поради високите увозни такси.

Tesla Motors неодамна најави дека  двојно ги зголемува своите планови за производство и дека планира до 2018. година да достигне производство од 500,000 возила годишно, цел која беше предвидена за 2020.година.

Компанијата се надева дека моделот X ќе има слично влијание на пазарот на семејни автомобили кој го имаше Model S на „executive“ сферата на автомобилите.

Неодамнешниот инцидент во кој погина тест возач на Model S. при возење со авто пилот, отвори некои прашања околу сигурноста на овој систем, меѓутоа и покрај привремениот пад на цените на акциите, тоа не влијаеше значајно на порачките на автомобилите на Тесла.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

 

Поврзани новости