ПРЕВЗЕМЕТЕ БЕСПЛАТНИ 50 ЕВРА и тргувајте со акциите на најпознатите технолошки компании на светот

by fokus 07:00
07:00

Од 15 Јануари 2016 година, цената на акциите на Intel порасна околу 25%,  и изгледа дека оваа компанија полека го остава лошиот период зад себе.

FXLider, на сите читатели на Фокус, им дава бесплатни 50€ за тргување со цената на акциите на Intel, една од најпознатите технолошки компании на светот.

Бесплатните 50 ЕВРА за тргување можете да ги превземете тука.

Рекорден раст на акциите во последните 15 години

untitled

Пред две недели, извршниот директор на Intel најави дека се очекува раст на продажбата во третиот квартал на фискалната година бидејќи со снабдувајќи ги со делови за компјутери, ги обновуваат своите залихи. Оваа убава вест влијаеше на цената на акциите и акциите на Intel на средината на Септември достигна 38 долари што е највисока цена во последните 15 години.

Бесплатните 50 евра за тргување со цената на акциите на Intel можете да ги превземете овде.

Intel и Apple

untitled

Друга позитивна вест е што компонентите на Intel се наоѓаат во новиот iPhone 7 модел на компанијата Apple. Intel има четири важни компоненти внатре во овој телефон – два примопредавника и по еден чип и модем. Благодарение на ова, аналитичарите очекуваат иден раст на компанијата.

Меѓутоа, како што известува Блумберг, Intel подготвува и други изненадувања и цитирајќи го извршниот директор кој наведува дека оваа компанија има намера да направи пробив во сферата на дронови, роботи но и клима уреди.

Бесплатните 50 евра за тргување со цената на акциите на Intel можете да ги превземете овде.

Деловни резултати на Intel

Суштински гледано, оваа компанија има причина да верува во подобра иднина

-Во јули 2016 година, Intel ги изненади аналитичарите кога ги извести за приходите за вториот квартал од 13,5 милијарди долари, што е за 3% повеќе во однос на истиот период година дена порано

-За третиот квартал, очекувањата се прилично високи со проектирани приходи од продажбата од 15,6 милијарди долари што би ги надминало ресилтатите од вториот квартал  за 15%

-За оваа година, се очекува дека вкупната продажба ќе достигне 58,617 милијарди долари што би било раст од 5,9%  во однос на 2015 година.

Бесплатните 50 евра за тргување со цената на акциите на Intel можете да ги превземете овде.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости