ПРЕВЗЕМЕТЕ БЕСПЛАТНИ 50 ЕВРА и тргувајте со акциите на Apple

by fokus 08:04
08:04

Од кога се појавија гласините за новиот телефон „iPhone 7“, акциите на Apple пораснаа околу 19%.
FXLider, на сите читатели на Фокус, дава бесплатни 50 евра за тргување со цената на акциите на Apple на светската берза.

Бесплатните 50 ЕВРА можете да ги превземете овде.
Инаку, продажбата во третиот квартал порасна,а во мај е најавено дека компанија од произведувачи веќе „нарачала“ помеѓу 72 и 78 милиони уреди до крајот на оваа година.

Најголема корпоративна казна во историјата
apple1
Неодамнешната одлука на Европската комисија-да го казни Apple и да наведе да уплати Ирска 14 милијарди долари, беше врз основа на корпоративните наслови во ударните вести на медиумите. Ова е најголема корпоративна казна донесена досега (еквивалент на тромесечниот профит на Apple за 2015 година). Последицата е прекршок на правните правила на ЕУ за државна помош.

Компанијата Apple доби незаслужени даночни олеснувања за сите единаесет години работење во островската држава – од 2003 до 2014 година. Речиси подеднакво интересна беше веста дека Република Ирска, на некој начин, се одрече од овие побарувања.

Бесплатните 50 ЕВРА за тргување со цената на акцијата на Apple можете да ги превземе овде.
Нов iPhone 7

apple12

Интересни случувања допрва претстојат… Воедно Applе за среда, 7 септември закажа претставување на моделот – „iPhone 7“. Повеќе простор за складирање податоци, водоотпорност, проширен капацитет на батерија, потенко куќиште, повеќе избор на бои се некои од карактеристиките на новиот модел. Моделот „iPhone 7 Plus“би требало да го краси оптика со дупла камера.Дистрибутерите очекуваат малопродажната цена на новиот модел да биде од 700 долари па нагоре.

Бесплатните 50 ЕВРА за тргување со цената на акцијата на Apple можете да ги превземе овде.

Иднината на Apple-a

Настанот од 7.септември ,односно престојната реализација на продажба,се клучни за профитабилноста на компанијата и на растот на цените на акциите. Во првите три квартали на фискалната 2016 година,мобилните телефони учествуваат со 62% во вкупниот приход на компанијата. Ако се суди по минато искуство, оваа есен ветува.

Бесплатните 50 ЕВРА за тргување со цената на акцијата на Apple можете да ги превземе овде.
FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости