Претседателот на Комисијата за слободен пристап до информации си поднесе оставка

by fokus 21:00
21:00

Ѓорги Сламков претседател на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер поднел оставка, и веќе   ја доставил до Собранието минатата недела на 17 април, поради како што навел лични причини.

Сламков беше избран за претседател на Комисијата, откако претходно во два мандати беше претседател на  Антикорупциската комисија.

- Advertisements -

Додека беше на чело на Анткорупциската, Сламков ја отвори и веднаш ја затвори постапката против тогашниот директор на УБК Сашо Мијалков за судир на интереси

Поврзани новости