Претседателот на Комисијата за избори и именување ќе биде од ВМРО-ДПМНЕ

by fokus

Неофицијално, ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ се договориле околу тоа кој да биде претседател на Комисијата за прашања на изборите и именувањата, објави А1Он.

Местото претседател е резервирано за член на ВМРО-ДПМНЕ.

Согласно договореното ВМРО-ДПМНЕ ќе има шест члена во Комисијата, СДСМ – пет, ДУИ и БЕСА по еден.

Собранието ќе ја продолжи конститутивната седница во понеделник.

Поврзани новости