Претседателот Иванов промовира спортски бон-тон

by Фокус

Шефот на државата Ѓорге Иванов промовира спортски бон-тон на манифестацијата во Oпштина Карпош.

Целта на проектот „Традиционални спортски игри (Спортски Бон-Тон)” е да се промовира спортскиот бон-тон како модел на интегрирање на децата од школска возраст во системот на спортување, дружење, играње и нивно меѓусебно запознавaњe со нивните традиции, култури и обичаи.

Поврзани новости