Преставници на Студентски и Професорски пленум на средба кај Иванов

by Фокус

Шефот на државата Ѓорѓе Иванов денеска на средба ќе прими преставници на Студентскиот и Професорскиот пленум информираа од кабинетот на претседателот. Досега неколку пати, и студентите и професорите упатија апел до Иванов дека треба да застане на нивна страна и да стави вето на новите законски измени во високото образование. Средбата ќе се одржи во 16 часот.

Професорскиот пленум пред неколку дена отвори петиција за собирање потписи до претседатеклот на државата, барајќи од него да застане зад своите колеги, професори и студенти и да стави вето на пакетот закони.

Поврзани новости