Предупредување за воздушен напад на Киев

by fokus

Градската управа на Киев во раните утрински часови објави предупредување поради опасност од воздушен напад.

„Предупредување за воздушен напад за Киев. Веднаш тргнете во засолништата за цивилна заштита“, беше објавено на официјалниот Телеграм канал на градската управа.

Слични предупредувања беа издадени во регионите Черкаси и Кировохрад, Миколаев и Запорожје.

Предупредувања се издадени и во регионите Дњепропетровск и Харков.

Поврзани новости