Предлогот за одземање на мандатот на Груевски на пленарна седница

by fokus

Предлогот за одземање на мандатот на екс=премиерот, Никола Груевски е ставен на дневниот ред на пленарната собраниска седница како последната 20-та точка.

Седницата е закажана да започне во 11 часот, а пред два дена, собраниската Комисија за мандатно-имунитетни прашања, предложи одземање на мандатот на некоганиот лидер на ВМРО-ДПМНЕ. Истата одлука беше излгасана со пет гласови „за“ од деветчлената комисија во Собранието.

Поврзани новости