Предлогот за екстерно тестирање стаса на универзитетите!

by Фокус

Универзитетите го добија предлогот за најавениот државен испит во високото образование. Предлогот доаѓа на само еден ден пред најавените студентски протести, со кои студентите остро се спротивставија на државниот испит. Владата неколкупати го менуваше предлогот, прво беше екстерно тестирање, па државен испит. Потоа го сменија и датумот на почнување на „реформата“, па нема да важи од оваа туку од следната генерација студенти. Како што може да се забележи целиот предлог бил спремен уште на 31 октомври 2014 година.

01

 

02

 

03

Преземено од блогот на Самоил Малчески

 

Поврзани новости