Пратениците се сконцентрираа и ги усвоија препораките на Народниот правобранител

by fokus 18:25
18:25

Собранието попладнево го изгласа извештајот на Комисијата за политички систем за спроведување на препораките за надминување на констатираните состојби содржани во извештајот на Народниот правобранител за почитување, унапредување и заштита на човековите слободи и права за 2016 година.

Препораките на Народниот правобраниел веќе еднаш беа ставени на гласање, но поради недоволно гласови не беа усвоени. Координаторот на пратеничката група на СДСМ тогаш рече дека пратениците не гласале поради дефокусираност и дека ќе ја поправат грешката.

- Advertisements -

Поврзани новости