Пратениците на опозицијата утре се враќаат во Собранието

by Фокус

Согласно договорот од Пржино пратениците на опозициската коалиција утре се враќаат во Собранието на Република Македонија.

Избраните пратениците на СДСМ и нивните коалициони партнери 15 мецеси ја бојкотираа работата на собранието.

Според договорот од Пржино на 15-ти септември собранието треба да гласа за избор на специјален јавен обвинител кој ќе работи на случаите со прислушувањето.

Поврзани новости