Пожар во близина на караулата Чашка на границата со Косово

by fokus

Пожар попладнево избувна во близина на караулата Чашка, над селото Кучково, на македонско – косовската граница.

Командирот на Бригадата за Противпожарна заштита на Град Скопје Звонко Томевски за МИА изјави дека на поголема површина гори борова и мешана шума на поголема површина во близина на караулата Чашка.

Дополнителен проблем во гаснењето на огнената стихија, на пожарникарите им прави ветерот.

Поврзани новости