Пожар и кај локалитетот Кокино

by Fokus

Во пожар кај локалитетот Кокино, во Старо Нагоричане, кумановско, денеска изгореле околу 600 хектари квалитетна борова, дабова и букова шума. Eвакуирани се и дел од жителите.

Пожарот е помеѓу селата Степанце, Жегљане и Малотино и се уште не е ставен под контрола, а во гаснење на пожарот се вклучени пожарникари од Старо Нагоричане, Куманово и Ранковце.

Поврзани новости