Поцрвене и водата на фонтаната „Олимпија“

by Фокус

Утрово водата во фонтаната „Олимпија“, која се наоѓа на плоштадот „Карпошово востание “, на влезот од Старата скопска чаршија, доби црвена боја.

Во краткиот коментар од „Бунт“, чии активисти периодов изведоа различни герила-акции, стои  „Фонтаните можете, ама крвта на жртвите не се чисти“.

Инаку, денеска навршува една година откако опозицијата ги објави телефонските разговори во кои се слуша како тогашниот врв на власта го прикривал убиството на Мартин Нешкоски.

Поврзани новости