Потписот на претседателот Иванов тежел 969 евра, а не 6.000 евра

by Фокус

Од кабинетот на претседателот Ѓорѓе Иванов појаснуваат дека биле потрошени вкупно  969 евра, за „летот“ на Законот за специјалниот обвинител, кој од Македонија со авион беше однесен за Црна Гора, за да го потпише претседателот Иванов.

Од Кабинетот истакнуваат дека не била точна информацијата која се појави во одредени медиуми дека биле потрошени 6.000 евра, а тоа според нив, лесно можело да се потврди од официјалната документација на Службата за општи и заеднички работи.

Поврзани новости