Поставени скулптури и во тоалетите во Владата?

by fokus 15:16
15:16

Барокот и антиката влегоа и во тоалетите во Владата на РМ. Ова е фотографија во еден од тоалетите каде се сместени овие скулптури, која ја објави порталот А1 Он.

Нејасно е дали идејата за ваквата „креација“ е за барокно „разубавување“ на тоалетите или пак ова е дел од десетиците склулптури кои се складираат, со намера да бидат поставени во владината зграда.

Поврзани новости