Последни подготовки пред Сугарески да го сефтоса барокот на Министерството за транспорт

by fokus 11:03
11:03

Министерството за транспорт и врски го финализира опремувањето на новата барокна зграда која се наоѓа на плоштадот „Филип Втори“, помеѓу Камени мост и почетокот на Скопската чаршија. Реконструкцијата на овој објект ја започна екс министерот, Миле Јанакиески, траеше за време на на Владо Мисајловски, а ќе ја сефтоса министерот на СДСМ, Горан Сугарески.

Градежните работи до сега ја чинеа државата околу 5 милиони евра. Интервенцијата опфати промена на фасадата од модернистичка во барокна, со скулптури, релјефи и столбови, како и надградба на објектот.

Министерството за транспорт и врски склучи анекс договор со градежната компанија „Бетон“-Скопје за опремување на зградата со противпожарни апарати и за климатизирање на просториите. Овој договор ќе ги зголеми трошоците за уште 30.000 евра.

- Advertising -

Реконструкцијата на објектот требаше да биде готова до 2013 година, но доцни поради проблеми со статиката.

 

Поврзани новости