Поразително: Македонија трета во светот по бројот на починати од ковид-19 на 100.000 жители

by Fokus 11:39
11:39

Нашата земја се најде во светскиот врв според стапката на починати како последица на корона вирусот во последниве седум дена.

Според статистиката објавена на „Financial Times“ (последен датум на пресметка е 7 април 2020 година), Македонија е на третото место со две починати лица на 100.000 жители во последната седмица.

- Advertisements -

Во оваа рангирање пред нас се Турција, Јордан, Естонија, Полска, Кипар, Србија, Унгарија, Бахреин, Уругвај и Куракао, земја која бележи најголем раст на инфицирани со корона вирусот во последните седум дена.

Поврзани новости