Поранешен министер избран за претседател на Здружението на судии

by Фокус 22:01
22:01

Во рамки на 11-тото редовно Годишно собрание, Здружението на судиите на Република Македонија го избра д-р Џемали Саити за свој нов претседател. Тој доаѓа од редовите на Врховниот суд каде е избран за судија во 2012 година.

Џемали Саити својата професионална кариера ја започнува во 1992 година како новинар во МРТ – Радио Скопје. По една година помината во новинарството, започнува да работи како адвокат, сѐ до 1999 кога е избран за министер за локална самоуправа во Владата на РМ. Оваа  функција  ја извршува до 2001 година.

- Advertisements -

Новиот претседател на Здружението на судии рече дека во време на чувствителни општествени прилики, целото судство мора да работи обединето за да го сочува својот кредибилитет.

 

ФОТО: Академик

Поврзани новости