Поповски: Нема да дозволиме нови споменици и врби

by Фокус 11:23
11:23

-Се соочуваме со сиромаштија и невработеност, со страв, луѓето не можат да го кажат своето мислење зашто се плашат од последици. Oва мора да престане за да почнеме да функционираме како нормална држава, рече Поповски, на вечерашниот митинг во Кавадарци, додавајќи дека нема повеќе да се потпишуваат закони за извршување на буџет каде ќе бидат предвидени средства само за главниот град.

Лидерот на ГРОМ, Стевчо Јакимовски, на кавадарчани им порача дека ќе го слуша гласот на народот и дека не можат да се случат промени без да се вклучи третата опција.
-Ние не сме дојдени некого да собориме, ниту пак некого да креваме на нозе. Вие сте тие кои ги турката и ги кревате, вие го имате главното оружје, тоа се вика пенкало. Вие ја одлучувате судбината на политичарите, рече Јакимовски.

- Advertisements -

Поврзани новости