Поповски: Набавка на 50 електрични автобуси

by fokus

Ќе се набават 50 електрични автобуси, како една од мерките за справување со енормното загадување, најави денеска Никола Попоски од ВМРО-ДПМНЕ.

-Во програмата предвидена е набавка на 50 електрични автобуси. Воедно ќе воведеме субвенционирање на набавката и вградувањето на плински уреди. Ова е еден од главните предизвици и вклучително една од најголемите одговорности со оглед на огромната поддршка која ја доби ВМРО-ДПМНЕ на последните избори, посочи Попоски.

Поврзани новости