Поповска: Предвремени избори се излез од кризата

by Фокус

Предвремени парламентарни избори би биле разумен вентил преку кој граѓаните слободно ќе можат да ја изразат својата волја, вели претседателката на ДОМ Лилјана Поповска во интервју за Утрински весник, откако оваа партија ја напушти владината коалиција предводена од ВМРО-ДПМНЕ.

– Очигледно е дека не може да се избегне формирање на преодна влада. Во моментов не гледаме друг начин за надминување на политичката криза. Сите треба да направиме конструктивен чекор – вели Поповска.

Поврзани новости