Половина милион Македонци ја посетиле лани Бугарија

by fokus 11:47
11:47

Бугарија лани ја посетиле 583.026 македонски граѓани, а 396.450 Бугари престојувале во Македонија, покажуваат податоците на Бугарскиот национален статитички институт.

Само во јуни годинава, пак, 45.818 македонски државјани  биле во Бугарија од кои 37.807  во туристичка посета, 2.851 биле службено, а 5.160 поради други цели.

- Advertisements -

Македонија во јуни ја посетиле 49.179 бугарски граѓани, од кои 22.276  поради туризам, 12.254 службено, а 14,199 од други причини.

Поврзани новости