Полициски хеликоптер исфрли над 25 тони вода, локализиран пожарот во Илинден

by fokus

Одделот за воздухопловни единици на МВР по добиено барање од Центарот за управување со кризи за гасење на пожар кај селото Бучинци, општина Илинден, го упати хеликоптерот Бел-212 и во координирано постапување со пожарникарите од Територијалната противпожарна единица.

Пожарот е локализиран. Хеликоптерот Бел-212 врз пожарот исфрли над 25 тони вода.

Поврзани новости