Полициска акција на северот на Косово, затворени шест филијали на Поштенската штедилница на Србија

by fokus

Властите во Косово на 20 мај објавија дека го затвориле претставништвото на Банката „Поштанска штединица Србија“ и нејзините пет други филијали во четири општини на северот на Косово каде мнозинство се Срби.

Косовската полиција соопшти дека акцијата на северот на Косово била спроведена врз основа на извештаи на институциите за финансиски надзор, како што се единицата за финансиско разузнавање и Централната банка на Косово, заедно со Даночната управа на Косово.

Во соопштението на косовската полиција е наведено дека акцијата се одвивала без проблеми и инциденти.

„Целта на полициската акција е воспоставување ред и законитост, при што по овластување на надлежен обвинител беа затворени шест единици на таканаречената нелегална Поштенска штедилница на северот од државата“, соопштија од полицијата.

Поврзани новости