Полицијата со штитови, Шарените со химната на Македонија

by fokus

Демонстрантите  на Шарената револуција на крајот од протестот, успеаја да стигнат до главниот влез на Министерството на финансии.

Опколени со полициско обезбедување, тие го поставија чаталот и ја офарбаа неговата фасада. Една од демонстрантките со црвен кармин на вратата на министерството напиша и Лири (Слобода).

На крајот од протестот, демонстрантите ја пееја и химната на Македонија.

Поврзани новости