Полицијата евидентирала синдикалци кои оделе на протест

by Фокус

Утрово во Кавадарци полицајците ги евидентирале по име и презиме сите членови на СОНК коишто влегувале во автобусот со кој треба да стигнат на скопскиот протест пред Министерството за образование, информираат од Синдикатот на просветарите.

Протестот е најавен за денеска симболично во 5 минути до 12 часот пред министерството кое се наоѓа во зградата на поранешното НИП „Нова Македонија“ во центарот на Скопје.

Еден од синдикалните лидери Дојчин Цветановски за „Фокус“ вели и дека вчера попладне од триесетина автобуси колку што биле ангажирани за превоз на синдикалците од внатрешноста до Скопје, газдите на превозниците откажале дури дваесетина автобуси од повеќе градови низ Македонија.

Поврзани новости