Полицајците се повлекоа и им дозволија на демонстрантите да стигнат пред Влада

by Фокус

Откако половина час полициски кордони не им доволуваа на демонстрантите да се приближат до Владата и ги држеа на раскрсницата, полицајците се повлекоа и им дозволија да дојдат пред владината зграда. Полицискиот кордон одеше напред, а по него демонстрантите.

Сега незадоволните граѓани се пред Владата, а полицискиот кородон е пред владината ограда. Пред да им дозволат да се доближат, демонстрантите ја пееаја македонската химна и даваа аплауз како поддршка за македонската полиција.

vllllll

 

 

Поврзани новости