Подготвена е одлуката за распишување на референдум, се чека последниот збор на ВМРО-ДПМНЕ

by fokus

Парламентарното мнозинство се уште чека на последниот збор на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, откако Одлуката за референдумот веќе е изготвена и поделена на партиите, објави Алсат М.

Ако консензусот околу донесувањето на одлуката во Собранието не биде постигнат, постои можност опозицијата да го блокира објавувањето на референдумот кога собранискиот спикер ќе отвори дискусија по точката.

Поврзани новости